Sastojci za umak od malina:
150 g svežih malina
1 puna kašika agava ili javorov sirup, med
4 g želatina
20 ml hladne vode
Sastojci za puding:
400 ml kokosovog mleka
prstohvat soli
50 g tapioka perlica
zaslađivač po vašem ukusu; stevia, med, šećer, agava ili javorov sirup
1 kašičica vanilinog ekstrakta ili vanilla paste
Priprema
1.
Staviti želatin u hladnu vodu da nabubri, oko desetak minuta.
Sve ostale sastojke staviti u šerpicu, pustiti da provri i kuvati oko 2 do 3 minuta da maline omekšaju. Skloniti sa ringle i procediti kroz cediljku da dobijete kremastu masu bez semenkica.
Otopiti nabubreli želatin, sipati u masu od malina, promešati i sipati u 4 manje čaše. ( ja sam dodala i po nekoliko svežih malina u čaše )
Ako hoćete da napravite šaru, kao ja, ja sam to sipala učaše i njih stavila u manji pleh i ostavila u frižider da se masa stegne.
2.
U šerpicu staviti mleko, sipati tapioca perlice i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Posle pola sata ( meni je stajalo malo više od pola sata ) kuvati na osrednjoj temperaturi oko 15 do 20 minuta ili dok perlice ne nabubre i omekšaju. i na kraju dodati salkađivač i vanilu.Ako vam je masa pregusta, dodati malo mleka da razredite jer sve zavisi od vas koju gustinu volite, ja nisam dodavala više mleka.
3.
Ostaviti da se ohladi ali povremeno promešajte da se ne stvori kožica po površini.
Ja nisam čekala da mi se tapioca puding potpuno ohladi pa sam je sipala dok je bila mlaka, zato možete videti da mi se malo krema od malina otopila, ali to nije smetalo ništa da ukus bude fantastičan. ( drugi put ću biti pažljivija i sa malo više strpljenja )
Ostaviti u frižider da se potpuno ohladi.
4.
Poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom, posutom sa kokosom i malinom na vrhu.
5.
Prijatno!!!!
Posluživanje
Za vas, koji nemate tapioca perlice ili kokosovo mleko, ovako se može napraviti i sa običnim mlekom i pirinčom pa imate sutlijaš sa umakom od malina.
Izvor: Coolinarka
Nema komentara:
Objavi komentar