subota, 30. srpnja 2016.

Damski kapric (kolač s ribizlom)





Sastojci

  •  250 g maslaca
  •  200 g šećera u prahu
  •  6 žumanaca
  •  300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  •  malo Praška za pecivo
  •   limunova korica
  •  1 Vanilin šećer
  •  1 žlica ruma
  •  100 ml mlijeka

Priprema

Maslac i šećer izmiješajte pjenasto pa dodajte naizmjence žumanca i 6 žlica brašna s praškom za pecivo. Zatim umiješajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brašno i mlijeko.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
Posluživanje
Kolač malo ohladite pa režite na ploške.
Savjet
Umjesto svježeg voća možete upotrijebiti kvalitetne  marmelade.
Izvor:Recepti.hr

Nema komentara:

Objavi komentar