Sastojci
- 250 g maslaca
 - 200 g šećera u prahu
 - 6 žumanaca
 - 300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
 - malo Praška za pecivo
 - limunova korica
 - 1 Vanilin šećer
 - 1 žlica ruma
 - 100 ml mlijeka
 
Priprema
Maslac i šećer izmiješajte pjenasto pa dodajte naizmjence žumanca i 6 žlica brašna s praškom za pecivo. Zatim umiješajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brašno i mlijeko.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
Posluživanje
Kolač malo ohladite pa režite na ploške.
Savjet
Umjesto svježeg voća možete upotrijebiti kvalitetne  marmelade.
Izvor:Recepti.hr
Nema komentara:
Objavi komentar