Sastojci
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- malo Praška za pecivo
- limunova korica
- 1 Vanilin šećer
- 1 žlica ruma
- 100 ml mlijeka
Priprema
Maslac i šećer izmiješajte pjenasto pa dodajte naizmjence žumanca i 6 žlica brašna s praškom za pecivo. Zatim umiješajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brašno i mlijeko.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
Dobivenu smjesu stavite u posudu (veličine 30×20 cm) i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Površinu pospite ribizom, a preko toga nanesite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Nastavite peći još 15-20 minuta.
Posluživanje
Kolač malo ohladite pa režite na ploške.
Savjet
Umjesto svježeg voća možete upotrijebiti kvalitetne marmelade.
Izvor:Recepti.hr
Nema komentara:
Objavi komentar