četvrtak, 21. srpnja 2016.

Švarcvald iz teglica



 
Sastojci
1 mera čokoladnog pudinga
500 gr višanja
5 kašika višnjevače
2 kašike šećera
200 gr slatke pavlake
za čokoladni puding:
65 gr šećera
40 gr kakaa
30 gr gustina
prstohvat soli
1 jaje
660 ml mleka


Priprema
1.

Prvo pripremite čokoladni puding: pomešajte šećer, kakao, gustin i so u jednoj činiji, a u drugoj 1 jaje i 160 ml mleka. Spojiti ove dve smese i sjediniti.
2.

U šerpicu sipajte ostatak mleka, pa staviti na ringlu i dovesti do ključanja. Skloniti sa ringle i u mleko sipati smesu, promešati, vratiti na ringlu i na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje, skuvati puding.

3.

Pripremite teglice i rasporedite puding.
4.

Višnje operite i izvadite im koštice, pa ih stavite u šerpu, prelijte višnjevačom i pospite šećerom, stavite na ringlu i na srednjoj temperaturi dovedite do ključanja, pa uz povremeno mešanje kuvajte dok višnje ne omeknu. Sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
5.

Kada su se višnje ohladile, rasporedite ih po teglicama zajedno sa sokom.
6.

Umutite slatku pavlaku i nju rasporedite, pa preko narendajte čokoladu.
7.

Desert pre upotrebe dobro ohladite u frižideru.

Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar