četvrtak, 14. srpnja 2016.

Pecena piletina sa parmezanom




Pecena piletina iz pecnice sa parmezanom i gauda sirom te po jos kojim sastojkom daje nam odlican i brz rucak. Socnu piletinu pripremljenu na ovaj naci gdje se prozimaju razliciti ukusi mozete posluziti i najzahtjevnijim gostima.

Sastojci
4 kom pilecih prsa
150-200 ml majoneze
100 g naribane gauda sira
50 g parmezan sira ( moze i vise po zelji)
isjeckani cesnjak ( po zelji, ja nisam koristila)
2 zlice kecapa
papar
4 zlice krusnih mrvica

Priprema
1.
Piletinu operemo i posusimo te posolimo.

2.
Pripremimo smjesu tako sto u zdijelu istresemo majonezu i ostale sastojke te izmjesamo.

3.
Piletinu stavimo u namasteni pekac i prekrijemo sjesom.

4.
Stavimo peci u predhodno zagrijanu pecnicu na 170 stepeni 15- 20 minuta
5.
Zatim izvadimo i potresemo sa krusnim mrvicama te vratimo jos 15 minuta.
Posluživanje
Ja sam posluzila uz basmati rizu sa zutom i zelenom tikvicom.

Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar