ponedjeljak, 9. siječnja 2017.
SASTOJCI
500g mlečne čokolade
350g mekanih karamel bombona
400g petit buerre keksa ili drugog po izboru
60ml mleka
4 kašike putera
PRIPREMA
Korak 1
Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u pleh koji ste obložile samolepljivom folijom. Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks sameljite i dodajte mu istopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.
Korak 2
Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mleko i topite na srednjoj temperaturu dok ne dobijete glatku masu. Izvadite pleh sa čokoladom, pa pospite samlevenim kesom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom i vratite sve u frižider da se stegne.
Korak 3
Izvadite iz pleha na ravnu površinu i isecite nožem na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo ubacite u frižider da se stegne.
Izvor: putdozdravlja.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar