subota, 7. siječnja 2017.
Sastojci
350 g petit ber keksa
7 dl vode
300 g šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 kg očišćenih jabuka
Za glazuru:
3 štangle čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice.
2. Zatim jabuke premestiti u veću šerpu, naliti 6 dl vode i dodati šećer, pa kuvati oko 10 minuta dok malo ne omekšaju.
3. Za to vreme puding razmutiti u 1 dl vode i sipati ga u jabuke.
4. Neprekidno mešati dok se ne dobije gusti krem
5. U manjoj četvrtastoj tepsiji složiti pti ber keks, pa preko sipati fil dok je još vruć.
6. Preko fila poređati drugi red keksa.
7. Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru, a potom iseći na kocke i poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar