subota, 7. siječnja 2017.
Sastojci
Tijesto:
2 žutanjka
40 dag brašna
1 žlica milerama
20 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
Krema od čokolade:
5 kom jaja
20 dag plemenite čokolade (ja sam radila sa 60%)
20 dag šećera u prahu
25 dag maslaca
Ostalo:
40 kom prženih cijelih lješnjaka, ili badema
Priprema
1.
Zamijesite prhko tijesto od svih sastojaka za tijesto. Ostavite u hladnjaku 1 sat zamotano u prozirnu foliju.
2.
Modele za košarice napunite tijestom, dosta tanko i pecite ih na 180°C oko 15-20 minuta, dok lijepo ne porumene .
Krema od čokolade
3.
Jaja i šećer tucite na pari, kad se zgusnu, dodajte im čokoladu i ostavite da se ohladi.
4.
Kad se ohladilo, dodajte izrađeni maslac i mikserom izmutite u čvrstu kremu.
5.
Stavite je u dresir-vrećicu i njome punite košarice, ali prije toga u svaku košaricu stavite po jedan cijeli prženi lješnjak.
Posluživanje
Ah, što reći, osim da se ponekad stvarno može i od neuspjele kombinacije dobiti dobitna kombinacija!
Od ove količine tijesta i kreme ispalo mi je 42 komada košarica.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar