ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ NIKADA U ŽIVOTU NEĆETE PROBATI BOLJI OD OVOGA ZAISTA JE POSEBAN..



Sastojci
6 solja za mleko vode
2 solje pirinac
3 solje mleka

  15 s.k. secera
2 vanilin secer
1 puding vanile
cimet ako volite

Priprema
1.
Stavite vodu da vri,pa kad zavri,dodajte pirinac i mesajte da ne zagori.
2.
Kad je skoro gotov,dodajte mleko,secer i vanilin secer.
3.
Pre nego sto bi izvadili,no jos uvek da bude redak, dodajte promesan sa malo mleka puding.Kratko vratite na ringlu da udari jedan kljuc i to je to….
4.
Vreli sutlijas stavite u mokre posudice,ako volite odozgo stavite cimeta(kanelu)ako ne lepo mirise na vanilu i bez njega.
Posluživanje
Moze se dodati i suvo grozdje,izvorni recept je sa njim,a moj je bez njega…

Nema komentara:

Objavi komentar