utorak, 28. lipnja 2016.
Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva slastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite li isprobati ekspresnu light verziju popularne slastice, napravite dijetalni čokoladni kolač čija kriška sadrži svega 200 kalorija
SASTOJCI:
1. skupina:
– 3/4 šalice brašna
– 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
– 2 pune žlice kakaa u prahu(gorkog)
– 1 žličica soli
– 1 žličica prašak za peciva
– 3/4 žličice sode bikarbone
2. skupina:
– 1 jaje
– 1/2 šalice mlijeka
– 2 žlice ulja
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1/2 šalice vode
PRIPREMA:
1. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu).
2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.
3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.
4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta.
Savjeti:
– Tortu narežite na 12 kriški i poslužite kada se ohladi.
– Možete je posipati s čokoladom ili šećerom u prahu te mljevenim lješnjacima, preliti s malo rastopljene čokolade za kuhanje ili je poslužiti s voćem ili sladoledom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar