nedjelja, 26. lipnja 2016.

Salata snezne grudve




Sastojci
3-4 krompira
3 mrkve
4 kuhana jaja
250 gr. sir
60 gr. puter
6 malo vece kornisone
na ukus so i biber
Sos za prelivanje
400-500 ml. gusto kiselo mljeko
2-3 cesnja cesnjaka
na ukus so
Za posipanje
po sopstveni ukus mesani biber, bukovec, majoran, kopar


Priprema
1.
Od tursija izvadite mrkvu i naribajte ili sitno naseckajte (ako ne volite ukus tursije u krompirovu salatu, onda svezu mrkvu skuvajte).
- Iseckajte ili naribajte kornisone (kiseli krastavci)
- Naseckate ili naribate tvrdo skuvana jaja.
- Naseckajte ili naribajte sir.



2.

 
Skuvani krompir u ljusci, oguljeni - naribajte, stisnite kroz presu ili sitno naseckajte dok je jos topli, odma u njega dodajte puter ili margarin, izmesajte da se stopi i spoji. U dobivenu smesu dodajte sve prethodno pripremane sastojke. Izmesajte dobro i napravite loptice - velicina same loptice zavisi od vas same.

3.
U gusto kiselo mljeko dodajte kroz presu stisnuti bjeli luk, dodajte so... izmesajte. 
U tanjir u koji ce biti servirana ova salata prvo izlijte bar 1/3 od kiselo mljeko... poredite loptice. 

4.

Zalijte sa ostatkom sosa. Porosite sa mesanim biberom, bukovec, majoran, kopar - odnosno sa zacinima koji vi volite. Zacine zavise samo od vas... porosite sa ono sto vi volite...
Ostavite da se dobro oladi...onda uzivajte. Krasna je!



Posluživanje
- voljela bih da vam posluzi i kao ideja...

Izvor:coolinarika
 

Nema komentara:

Objavi komentar