nedjelja, 26. lipnja 2016.
Sastojci 4 osobe
250 g couscousa
300 ml kuhane vode
so
200 g zaledenog graska
2-3 paradajza
2-3 mlada luka
1 MK (mala kasika) povrtnog temeljca
3-4 VK (velike kasike) ulja
3-4 VK sirceta
prstohvat secera
3-4 drske mente
125g mozzarelle
40 g pinjola
Priprema
1.
Couscous preliti vrelom, slanom vodom, poklopiti i nakon 5 min razbiti grudvice viljuskom.
Pinjole proprziti u tavi bez masnoce pa ostavit na stranu.
Grasak ubacit u kuhanu vodu 2-3 min pa ocijedit i prelit hladnom vodom.
Paradajz i luk oprat i rezati na male dijelove.
Povrtni temeljac razmutit u 100 ml vrele vode dodati ulje i sirce pa zacinit sa soli, biberom i secerom.
Mentu oprat, posusit i sjeckat na sitno padodati u vinaigrettu.
Mozzarellu rezati na kocke.
2.
Couscous pomjesati sa paradajzom, lukom i graskom, na vrh staviti mozzarellu i pinjole pa posuti vinaigrettom.
Posluživanje
Po zelji posluziti kao prilog ili glavno jelo.
Recept je sa lecker.de uz minimalne promjene.
Posluzite se ako vam se svida.
Izvor:coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar