nedjelja, 26. lipnja 2016.

Sok od ruze djulbe secerke



Vreli ljetnji dani i hladan i ukusan napitak za pravo osvjezenje u bilo koje doba dana . Meni omiljeni sok od kleke, zove, ruze…. ovog puta vam poklanjam, jednostavan, brz i super recept za sok od ruze. Carica medju cvijecem a i kao sok medju osvjezenjima :)) Ne znam dali vec postoji ovaj recept ovdje, ali svejedno. Ukusnih pica, jela, kolaca… nikad dosta :)

Sastojci 
 15 osoba

 Za pripremu 4 litre vode 10-15 cvjetova ruze djulbesecerke, jake boje 1 kesica limunske kiseline ili sok od 1 limuna + 1 limun rezan na kriske


1.

Odvojiti latice ruze od sjemena, i isprati u par voda . Pripremiti sud u kome ce sok stajati, staklene boce, plasticne boce, galoni … Ubaciti latice, preliti vodom i na kraju dodati limunsku kiselinu, ili sok od limuna sa 1 limunom u kriske. Ostaviti na svjetlom prozoru par dana da latice puste boju. 

Precijediti na cistoj gazi , zasladiti prema ukusu . Drzati u frizideru i uzivati kad god vam je volja :)





Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar