subota, 25. lipnja 2016.

Svežnjići sa puinom (skutom), voćem, medom i bademima




700 g puine, skute ili riccote
1 jaje
1 mahuna vanilije
1 žlica meda
2 žlice šećera
1 žličica naribane limunove korice
8 listova vučenog tijesta za savijače
šaka badema ili drugih orašastih plodova
šaka suhih marelica, smokvi ili sl.
250 g malina ili drugog kiselkastog voća po želji
med po želji
maslac za premazivanje
mineralna voda za poprskavanje


Priprema
1.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Izmutite jaje, žlicu meda, naribanu limunovu koricu i šećer. U međuvremenu uzmite mahunu vanilije, prerežite ju na pola, sastružite sjemenke i dodajte u  smjesu. Na kraju dodajte puinu i sve lagano pomiješajte.
2.
Rastvorite kore za savijaču i iskrojite listove tako da ih razrežete na 6 kvadratića (ukupno ćete od 8 listova dobiti 48 kvadratića). Uzmite po četiri kvadratića i svaki poprskajte s malo mineralne vode i istopljenog maslaca, te po 4 poslažite u kalupić za muffine tako da u svakom kalupići naprave svojevrsnu zdjelicu od tijesta. U tu zdjelicu žlicom dodajte smjesu od skute. Na taj način napunite sve kalupiće od muffina. Pri vrhu malo stisnite vaše svežnjiće da iz njih ne curi skuta van i da ljepše izgledaju. Stavite ih peći oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

3.
U međuvremenu operite svježe voće (ja sam imala maline) i narežite na komadiće suho voće.
4.
Kad su svežnjići pečeni izvadite ih na tanjur a na njih i oko njih poslažite svježe voće, suho voće i prelijte s malo meda. Po želji pospite i šećerom u prahu.
Posluživanje
Svežnjiće možete jesti i tople i hladne.


 
Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar