subota, 25. lipnja 2016.

Pečeni patlidžan kao predjelo











Sastojci  2 osobe
1 veći pečeni patlidžan, bez ljuske, isečen na kockice
1 veći paradajz, bez ljuske, isečen na kockice
1 komadić svežeg đumbira, nariban
1 čen belog luka, sitno isečen
1/2 kašičice aleve paprike
2 kašičice iseckanog peršuna
morska so
maslinovo ulje
beli sir po želji


Priprema
Na malo maslinovog ulja, zagrejanog na srednjoj temperaturi, dinstati par minuta beli luk, dodati đumbir, zatim paradajz i nastavit dinstanje da tečnost iz paradajza ispari.
Dodati alevu papriku, patlidžan i so i dinsati još 15 minuta.
Na kraju posuti peršunom.
Posluživanje
Poslužiti toplo ili potpuno ohlađeno, uz komad sira i krišku hleba po želji.
Ipak hladno. 

 
Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar