utorak, 21. lipnja 2016.
SASTOJCI
1 kockica kvasca
450 ml mlake vode
500 g brašna od krupnika ili integralnog pšeničnog brašna
50 g semenki suncokreta
50 g susama
50 g sjemenki lana
2 kašičice soli
2 kašike voćnog (jabukovog) sirćeta ili kvasa
malo vode
PRIPREMA
1. Kvasac pomiješati s vodom. Dodati sve druge sastojke i dobro sjediniti mikserom. Smjesa ne treba da bude čvrsta, kao što je inače tijesto za hljeb, nego rjeđa.
2. Staviti u podmazan kalup u hladnu rernu. Peći 60 minuta na 200 stepeni.
Sjemenke možete izostaviti ili zamijeniti suhim grožđem, bademima, lješnicima…
Izvor:zanimljivirecepti
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar