Stara poslovica kaže da ko drži do zdravlja jede kupus.
Sadrži kalija, željeza, magnezija, sumpora i bakra, manjih količina natrija, te povoljan odnos kalcija i fosfora osigurava maksimalno iskorištavanje kalcija u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnu po naše zdravlje.
Kupus može smanjiti vjerojatnost pojavljivanja raka na plućima, u želucu, crijevu i prostati.
Sebastian Kneipp njime je liječio dijabetes, giht, opekline i upale. Ljekovitost kiselog kupusa nadilazi ljekovitost mnogih poznatih biljaka.
Evo koliko je zdrav:
- poboljšava raspoloženje
- organizam čini otpornim na stres
- aktivira razmjenu materija u mozgu
- pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca
- stimuliše rad ćelija i djeluje pomlađujuće
- pomaže kod izgradnje kostiju
- reguliše i smanjuje količinu masnih materija i holesterola u krvi
- jača imunitet i povećava snagu mišića
- doprinosi obnavljanju istrošenog vezivnog tkiva
Nema komentara:
Objavi komentar