utorak, 28. lipnja 2016.
Iskreno, volim torte domaće, ali ako žena, brzim da ih pravim, ne baš svaki dio ….Volim ukrašavati, eksperimentisati i oblizati zdjele :) ali ono što ne volim je dio pečenja. Traje tako dugo da pravim kolač i po dva sata…
Zato sam odlučila s vama da podijelim ovaj tako jednostavan recept za brzu tortu koju obožavam da pravim.
Ne samo radi brzine, već i radi ukusa.
Nema osobe kojoj se nije svidjela i koja mi nije tražila recept.
Pa evo ga:
POTREBNO VAM JE:
Keksi Petit Beurre
Malo ruma
1. krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade
KAKO PRIPREMITI
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keks.
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar