utorak, 21. lipnja 2016.

NODOLJIVO DOBRA: Brza Snickers torta bez rerne



Snickers torta se veoma brzo priprema, a kombinacija čokolade i kikirikija je fantastična.




Sastojci:

300 g mljevenog kikirikija
300 g mljevenog keksa
200-250 g maslaca
250 g šećera u prahu
kesica vanilin šećera
2 jajeta
200 g sjeckanog ili drobljenog kikirikija

Čokoladni preliv:
2 šoljice mlijeka
5 kašika šećera
3 kašike kakaa (može i čokolada u prahu)
100 g čokolade za kuvanje
kašika margarina

Priprema :

1. Mljeveni keks i mljeven kikiriki dobro pomiješajte. Maslac i šećer u prahu dobro umutite u jednoličnu smjesu pa dodajte vanilin šećer i jaja. Dobro umutite da dobijete krem. S kremom i mješavinom od keksa i kikirikija zamijesite fino testo. Oblikujte duguljastu tortu ili je stavite u četvrtast ili okrugli pleh koji ste podmazali ili prekrili peki papirom i poravnajte. Na površini torte poređajte drobljen kikiriki i pritisnite kako bi se zaljepio za testo. Na kraju stavite čokoladni preliv.

2. Za preliv u šerpu stavite mlijeko, šećer, kakao i margarin, pa rastopite na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Kad se čokolada istopi i krem postane jednoličan, prelijte tortu. Poslije jednog sata ili sat i po ponovo prelijte tortu tako što ćete pokupiti preliv koji je iscurio sa strane. Ostavite tortu da se stegne preko noći ili nekoliko sati u frižideru. Tortu možete dodatno ukrasiti kikirikijem.

 

Napomena: Ovo nije glazura već preliv, i neće sasvim da se stegne, zato i ne pomišljajte da ste nešto pogrešno uradili – treba da bude upravo onako kako je opisano u receptu. Zbog prirode preliva nije preporučljiva ni neka dodatna dekoracija, mada možete dodatno staviti kikiriki po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar