utorak, 21. lipnja 2016.
SASTOJCI
podloga od petit keksa
oko 300gr petit keksa
1 dl mlijeka
I fil
3 kom pudinga od cokolade
1 casa od jogurta secera
1 l mlijeka
125gr margarina
II kora
2 vel pakovanja mini kroasana od vanilije seven days
II fil
3 kom pudinga od vanilije
1 casa od jogurta secera
1l mlijeka
125 gr margarinapreljev
1 manja teglica eurokrem Nutella
PRIRPEMA
Naredati na tacnu 2 reda petit keksa u visinu povrsine oko 30cmx20cm. Prethodno petit nakvasiti mlijekom.
I fil
Skuhati 3 pudinga od cokolade sa secerom i litrom mlijeka . Kada se ohladi umiksati sa pola margarina. Fil namazati na petit keks.
Zatim naredati 1 red kroasana od vanilije.
IIfil
Skuhati 3 pudinga od vanilije sa secerom i litrom mlijeka i ohladjen umiksati sa pola margarina. Fil namazati preko kroasana.
Preko namazati teglicu nutelle i svu tortu namazati slagom.
POSLUZIVANJE
Ova torta je najsocnija kad odstoji 2 dana ako toliko izdrzite da je ne probate.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar