ponedjeljak, 20. lipnja 2016.
Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati. Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. Uverite se sami……:)
Sastojci
Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
10 jaja ( veci )
Glazura: 185 gr tamne cokolade
Priprema
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek – papirom.
Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
Pecite 8 minuta i nikako duze.
Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.
Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar