četvrtak, 9. lipnja 2016.
Sastojci 8 osoba
600+50gr brasno
300ml mesavina mleka i vode
1/2 kocka svezi kvasac
60ml ulje
1 jaje [zumance za premazivanje]
2 kasicice soli
2 kasicice secer
20gr puter za premazivanje
150gr feta sir
susam,kim po ukusu
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka umesimo glatko i elasticno testo.Pokrijemo krpom i ostavimo da raste oko 30min. Nadoslo testo izrucimo na pobrasnjeni radni sto,premesimo kratko a zatim delimo na 2 dela.Prvi deo delimo na 6 loptica a drugi na dva dela.
2.
Od svake loptice [ovih 6] oklagijom formiramo koricu za kiflicu sa jednom sirom stranom gde stavljamo sir a drugu stranu rezemo pet puta .Pocevsi od sire strane motamo malo duzu kiflicu [ prilikom motanja prstima razvlacimo kiflicu da dobije na duzini.] Na isti nacin formiramo 6 kiflica sa rezovima.
3.
Kalup br26 stranicno premazemo puterom a dno oblozimo papirom.Formirane kiflice savijemo i redjamo u krug kao na slici.
4.
Od preostala dva testa formiramo pravougaone kore [svaka zasebno] sa duzinom od oko 40cm tanko premazemo puterom i uvijemo rolnu.Nozem sa oba kraja secemo male komade a zatim delimo na 3 rolnice od 13cm.Svaku malenu rolnicu secemo dijagonalno na dva dela [ na 1-2cm od pocetka i kraja rolnice] Ja sam mazala rastopljenim puterom i nisam sacekala da se stegne htela sam da sto brze slikam taj korak i zato sam imala malih problema aliiiiii posle drugog problema zaboravila sam na ovaj prvi. Znaci od prve rolne dobijamo 6 cvetica kojih redjamo u savijenim kiflicama kao na slici.Od druge rolne na isti nacin dobijemo 6 cvetica koje redjamo u krug izmedju prvih cvetica.Od komadice testa koje smo sekli prilikom ravnjanja rolni formiramo lopticu za sredisnji deo pogace.A ja.... u zurbi zgrabila sam 6ti cvet i formirala lopticu za sredinu ,morala sam od sitne ostatke da improvizujem jedan nerazvijeni cvet.
5.
Pokrijemo pogacu i ostavimo da raste oko 20min,premazemo zumancetom i ostavimo da raste jos 10-15min.
6.
Pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200c oko 25min [prilagodite se vasoj rerni]
7.
Jedan cvet
Posluživanje
Odgovara sa svakom salatom , ljutenica i ajvar su moj favorit a vi....svakom po ukusu !!!!!Dobar apetit !!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar