srijeda, 8. lipnja 2016.
Sastojci
– 400 g piškota
– 250 ml mlijeka
– 5 žlica ruma
– 200 ml slatkog vrhnja za šlag
– 2 Vanilin šećera
– 150 g šećera u prahu
– 4 čvrsta jogurta (800 ml)
– 2 vrećice Želatine
– 400 g jagoda
Priprema
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umješajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Želatinu napravite po uputstvima, te ju postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.
Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. ja na kraju jagode prelijem preljevom za tortu, ali i ne mora se.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar