subota, 2. srpnja 2016.

Musaka sa testeninom










Sastojci

Potrebno je:

400 g testenine po izboru

400 g mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

5 kašika ulja

1 kašičica suvog biljnog začina

2 kašičice origano

1 kašika svežeg seckanog peršuna

so

kečap

200 g kačkavalja

4 jajeta

Priprema

1

Crni luk sitno iseckati, staviti na ulju sa dodatkom soli da se dinsta. Kada dobije staklastu boju dodati mleveno meso i dobro ga razbiti da nema grudvica. Dodati suvi biljni začin i origano. Sve lepo sjediniti, probati ukus, i po potrebi dodati još soli ili začina.

2

U međuvremenu dok pripremate fil staviti vodu u šerpu za testeninu sa dodatkom malo ulja i soli da prokuva. Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice.

3

Uključite rernu na 200 C da se zagreje dok vi slažete testeninu. Kada ste sve pripremili, ocedite testeninu i krenite da slažete. Pouljiti lazanjeru u kojoj će se peći testenina, pa staviti red testenine, fil, posuti malo sa origanom (ako volite jači ukus), staviti malo kečapa i posuti rendanim kačkavaljem. Tako ređati dok ne utrošite sav materijal, ali da testenina bude odozgo. Po vrhu testenine staviti kečap i posuti sa kačkavaljem.

4

Umutiti jaja, dodati malo soli i kašikom prelivati preko testenine, tako da se ravnomerno rasporedi preliv.

5

Testeninu peći 25 minuta, da dobije lepu žućkastu boju. Izvaditi iz rerne, malo prohladiti, i sližiti uz dodatak rendanog kačkavalja, pavlake, kečapa ili po vama šta vi želite.

Savet

Savet:

Testenina je jako ukusna. Po želji vi možete dodati više ili manje začina, kako volite. Uživajte. Prijatno!



U prilogu i video recept:








Nema komentara:

Objavi komentar