subota, 2. srpnja 2016.
Sastojci
Potrebno je:
400 g testenine po izboru
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
5 kašika ulja
1 kašičica suvog biljnog začina
2 kašičice origano
1 kašika svežeg seckanog peršuna
so
kečap
200 g kačkavalja
4 jajeta
Priprema
1
Crni luk sitno iseckati, staviti na ulju sa dodatkom soli da se dinsta. Kada dobije staklastu boju dodati mleveno meso i dobro ga razbiti da nema grudvica. Dodati suvi biljni začin i origano. Sve lepo sjediniti, probati ukus, i po potrebi dodati još soli ili začina.
2
U međuvremenu dok pripremate fil staviti vodu u šerpu za testeninu sa dodatkom malo ulja i soli da prokuva. Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice.
3
Uključite rernu na 200 C da se zagreje dok vi slažete testeninu. Kada ste sve pripremili, ocedite testeninu i krenite da slažete. Pouljiti lazanjeru u kojoj će se peći testenina, pa staviti red testenine, fil, posuti malo sa origanom (ako volite jači ukus), staviti malo kečapa i posuti rendanim kačkavaljem. Tako ređati dok ne utrošite sav materijal, ali da testenina bude odozgo. Po vrhu testenine staviti kečap i posuti sa kačkavaljem.
4
Umutiti jaja, dodati malo soli i kašikom prelivati preko testenine, tako da se ravnomerno rasporedi preliv.
5
Testeninu peći 25 minuta, da dobije lepu žućkastu boju. Izvaditi iz rerne, malo prohladiti, i sližiti uz dodatak rendanog kačkavalja, pavlake, kečapa ili po vama šta vi želite.
Savet
Savet:
Testenina je jako ukusna. Po želji vi možete dodati više ili manje začina, kako volite. Uživajte. Prijatno!
U prilogu i video recept:
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar