utorak, 19. srpnja 2016.

Zapečene tikvice



Jednostavno, brzo i fino.... evo i mog doprinosa mnoštvu recepisa s tikvicama ...uočila sam ga u jednim reklamnim novinama i svidio mi se  ... Može kao prilog nekom meso ili pak kao lagani ljetni ručak


Sastojci  3 osobe
3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
2 žlice maslonovog ulja
3 mlada luka
1 manja vezica bosiljka
150 g naribanog sita (edamer, ementaler ...)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
malo muškatnog oraščića
sol, papar
po želji peršin, vlasac
2 žlice parmezana

Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice. Posolite.
Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir.
Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte sa lukom, bosiljkom i sirom.

Posudu za pečenje premažite sa one 2 žlice ulja pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice.

2.
Izmutite jaja, umiješajte vrhnje, nasjeckani češnjak, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica.
Pecite u pećnici nekih 15-tak minuta pa onda pospite parmezanom i dopecite još nekih 5 minuta da dobijete rumenu boju.

Posluživanje
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog.
Umijesto tikvica mogu se na isti način spremiti i patlidžani .

Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar