utorak, 19. srpnja 2016.
Sastojci
1/2 kg sljiva
2 dl vode
po zelji mozete dodati sljedece u bestilj ali u izvornom receptu ne ide nista
secer, cinamon, vanila, kardamom, klicici, etc
Priprema
1.
Sljive potopiti u mlakoj vodi i ostaviti na nabubre. Kod nas su sljive jako mekane, tako da sam ja svoje ostavila samo desetak minuta. Oprati i doliti dva dl vode te staviti na ringlu kuhati. Ja sam kuhala oko 5 minuta, jer nije bilo potrebe posto su sljive jako mekane. Nemojte dopustiti da sva voda ispari, mora ostati malo na dnu, tek da pokrije dno serpice.
2.
Skuhane sljive izraditi u food procesoru. Bestilj spremiti u frizider. Kod nas se bestilj sluzio za dorucak ili za rucak, sa kiselim ili slatkim kajmakom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar