Sastojci 2 osobe
2 solje (od 2dcl) brasna
2 kasike ulja, putera ili margarina
Pola kasicice soli
4 kasicice praska za pecivo
2 kasike secera
2 solje (od 2dcl) vode
2 jaja
1 kasicica ekstrakta vanile, po izboru
Priprema
1.
Podeliti sastojke u dve cinije. U prvoj ciniji pomesati mokre sastojke, u drugoj suve sastojke.
2.
Pomesati sve sastojke, po potrebi dodati brasna, mutiti dok grudvice ne nestanu.
3.
Ostaviti da odstoji pet minuta.
4.
U medjuvremenu zagrejati ulje u tiganju i peci palacinke sa obe strane dok ne porumene.
Posluživanje
Klasicno posluzivanje, ja prelijem medom i dodam seckano voce, ili nutela-voce kombinacija uz kuglu sladoleda, moze cak i dzem:-)
Bon appetit:-)
IzvorCoolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar