petak, 10. lipnja 2016.

Hamburger "goli kuvar" po receptu Jamie Olivera




Sastojci  5 osoba
500 gr kvalitetnog goveđeg mljevenog mesa ( ili juneceg od ruze)
2 velike zlice dijon senfa
sol, papar i maslinovo ulje
1 veliko jaje
12 slanih krekera (to pretpostavljam ide umisto krusnih mrvica)
2 sake svjeze narezanog persina
cca 5 kom hambi peciva
crvena kapula
svjeza rajcica
kiseli krastavci
zelena salata
ketchup

Priprema
1.
mljeveno meso pomjesajte sa persinom, senfom, soli, paprom, slanim krekerima (koje ste prethodno usitnili u blenderu) i jajem te smjesu dobro promjesajte rukama da se svi sastojci prozmu.

2.
smjesu podjelite na 5 kuglica i svaku kuglicu formirajte u pljeskavicu debljine pola cm te ih poslozite na pjat i prelijte sa maslnovim uljem, pokrijte folijom i stavite da odmore u frizideru nekih 15 min da se stisnu....
3.
ugrijte dobro teflosku tavu te stavite peci pljeskavice, pritisniite sa spatulom lagano i pecite na sredjoj vatri otprilike 3-4 min sa svake strane.
kad su pljeskavice gotove odlozite ih na tanjur i pokrijte folijom da se ne hlade te u  tavu stavite ugrijat hambi peciva prepolovljena.

4.
slazite po redoslijedu da na donji dio peciva stavite malo ketchupa, list zelee salate, pljeskavicu,  tanko rezane ploske rajcice i krastavaca i kapulu rezanu na polumjesece i poklopite drugim gornjim dijelom peciva...
posluzite uz pomfrit i pivu
dobar tek

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar