petak, 10. lipnja 2016.
Sastojci 5 osoba
500 gr kvalitetnog goveđeg mljevenog mesa ( ili juneceg od ruze)
2 velike zlice dijon senfa
sol, papar i maslinovo ulje
1 veliko jaje
12 slanih krekera (to pretpostavljam ide umisto krusnih mrvica)
2 sake svjeze narezanog persina
cca 5 kom hambi peciva
crvena kapula
svjeza rajcica
kiseli krastavci
zelena salata
ketchup
Priprema
1.
mljeveno meso pomjesajte sa persinom, senfom, soli, paprom, slanim krekerima (koje ste prethodno usitnili u blenderu) i jajem te smjesu dobro promjesajte rukama da se svi sastojci prozmu.
2.
smjesu podjelite na 5 kuglica i svaku kuglicu formirajte u pljeskavicu debljine pola cm te ih poslozite na pjat i prelijte sa maslnovim uljem, pokrijte folijom i stavite da odmore u frizideru nekih 15 min da se stisnu....
3.
ugrijte dobro teflosku tavu te stavite peci pljeskavice, pritisniite sa spatulom lagano i pecite na sredjoj vatri otprilike 3-4 min sa svake strane.
kad su pljeskavice gotove odlozite ih na tanjur i pokrijte folijom da se ne hlade te u tavu stavite ugrijat hambi peciva prepolovljena.
4.
slazite po redoslijedu da na donji dio peciva stavite malo ketchupa, list zelee salate, pljeskavicu, tanko rezane ploske rajcice i krastavaca i kapulu rezanu na polumjesece i poklopite drugim gornjim dijelom peciva...
posluzite uz pomfrit i pivu
dobar tek
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar