ponedjeljak, 6. lipnja 2016.
Sastojci 4 osobe
1 Gourmet puding panna cotta s komadićima malina
40 - 50 g šećera
½ l hladnog mlijeka
120 g svježih zrelih malina
20 g šećera
100 ml vode
Priprema
1.
Pomiješajte prašak za puding s 40 - 50 g (2 - 3 žlice) šećera. Od ½ l hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1 - 2 minute. Vrući puding ulijte u navlažene posudice i ostavite neka se ohladi.
2.
U lončić dodajte kristalni šećer, svježe maline i vodu. Miješajte i pričekajte da zakuha. Pripremite posudu i fino cijedilo za pasiranje. Ulijte maline u cijedilo za pasiranje i propasirajte maline žlicom ili kuhačom tako da dobijete čisti esencijalni gusti umak.
3.
Ulijte umak od maline u čaše preko pudinga panna cotte i stavite par čitavih malina na vrh. Ohladite u hladnjaku i poslužite ohlađeno.
Posluživanje
Ohladite u hladnjaku i poslužite ohlađeno.
Savjet
Za efektniji dojam možete na vrhu uz maline servirati i kuglicu sladoleda i usitnjeni keks.
Napomena
Umak coulis gušći je što ga dulje protiskujete. Da biste dobili još kompleksniji okus umaka, dodajte cimet ili zvjezdasti anis.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar