četvrtak, 9. lipnja 2016.
Sastojci
500 gr. teleceg mesa
3 kom. crnog luka
1 kom. veca mrkva
1 list lovberov
po ukusu vegeta,sol i biber
pola zlicice mljevene aleve paprike
prstohvat mljevene cilli papricice
1 zlicica suhi magdonos (persin)
po potrebi vrele vode
1 kockica telece supe
po potrebi ulje
Priprema
1.
Luk,mrkvu i meso iseckajte na kockcie.Pripremite ostale sastojke.
2.
U serpu u kojoj cete spremati gulash,nalijte ulja kolko da pokrijete dno.Kada se ulje zagreje,dodajte meso,te ga przite dok balogo porumeni.
3.
Potom dodajte iseckani luk,te przite dok i luk omeksa.Na kraju dodajte iseckanu mrkvu.Dodajte vegete,sol i biber,te sve lepo izmesajte i przite jos minut-dva.
4.
Sad dodajte lovberov list,magdonos (persin),cilli papricicu i alevu papriku.Sve izmesajte da se sajedini.Dodajte vrele vode,kolko da pokrije meso.
5.
Namalite temperaturu na srednje,te kuhajte tako dok meso omeksa.Po potrebi,dodavajte sasvim malo vrele vode kako nebi vam zagorjelo.
6.
Kuhajte tako nekih 40-ak minuta.Kada je gulash gotov,maknite sa strane,te posluzite sa vama omiljenim prilogom.Ja sam posluzila sa pire krompirom,a vi kako zelite.
7.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz domaci hleb i vama omiljenoj salati
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar