četvrtak, 9. lipnja 2016.
Sastojci
1 kg očišćenih jagoda
1 kg šećera
1 Džemfix klasik
Priprema
1.
Očistiti i oprati jagode te narezati na jednake dijelove.
2.
Pomiješati ih sa šećerom u većem loncu. Mora ostati barem 10 cm prostora do ruba lonca jer tijekom kuhanja smjesa poveća volumen.
Sa Džemfixom
1.
Ukoliko se koristi Džemfix, držati se uputa sa pakiranja. Kuhanje je kratko, a ukupni volumen marmelade ostaje veći. Prije kraja kuhanja, izmiksati štapnim mikserom .
Bez Džemfixa
1.
Izmiksati sastojke štapnim mikserom i kuhati cca 2h dok veći dio tekućine ishlapi i marmelada postane gusta. Nakon što zakipi, smanjiti na srednje laganu vatru i povremeno dobro promiješati.
Spremanje u staklenke
1.
Staklenke zagrijte na 100°C u pećnici 15min. Vruću marmeladu uliti u vruće staklenke do vrha i zatvorite poklopcem.
2.
Rok trajanja 1g u zatvorenim staklenkama. Nakon otvaranja, držati u frižideru i potrošiti u roku od 30 dana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar