nedjelja, 19. lipnja 2016.
Sastojci
TESTO:
brašno 1kg.
mleko 250ml.
vode 250ml.
kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.
FIL SA SIROM:
sir 150g.(mrvljeni)
jaja 2
šunkarice 150g.
FIL SA BLITVOM:
jaje 1
mrvljeni sir 150g.
blitve 150-200g.(sveže iseckane)
FIL SA AJVAROM:
ajvar 3-4kašike
ZA PREMAZIVANJE KORA:
margarin 150g.
ZA PREMAZIVANJE CELE POGAČE:
kisela pavlaka 2-3kašike
jaje 1
susam 2-3kašike
Priprema
1.
Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
Razviti lopticu veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.
Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.
Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.
2.
Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od 150g.mrvljenog sira(ili kakvog imate), jaja i preko sira poređati šunkaricu.
3.
Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.
4.
Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.
5.
Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo sa 2-3kašike pavlake i 1jajetom…po želji posuti sa susamom 2-3kašike i odmah pečemo.
6.
Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34×22
Izvor.coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar