nedjelja, 12. lipnja 2016.

LCHF HLJEB od ovsenih mekinja (posija)





Sastojci
4 jaja
3 baš ogromne supene kašike milerama (može i pavlaka sa 20% mm)
200 ml ovsenih mekinja
1 prašak za pecivo


Priprema
1.
Ovo je moja merica za ovsene mekinje (od 50 ml), nju koristim za količinu od 4 jaja. One se samelju u mlinu za kafu, ili u blenderu koji ima dodatak za mlevenje. 
Po potrebi na svako sledeće jaje ide po 50 ml mekinja, ako se peče u nekom većem kalupu npr. za kuglof. Mileram uvek odokativno povećam kada povećavam količinu jaja, ali otprilike oko jedne one supene kašike.

2.
Samlevene ovsene mekinje (200 ml) pomešati sa 3 baš pune kašike pavlake, dodati 4 žumanaca i jedan prašak za pecivo. Ostaviti barem 5-10 minuta da odstoji jer mekinje nabubre. Bude slične gustine kao gušći griz kada odstoji.

3.
Ovako izgleda masa sa mekinjama, žumancima, pavlakom i praškom za pecivo.

4.
Za to vreme umutiti belanca u čvrt sneg, dodati odstojaloj masi od žumanaca i umešati ih. Namastiti kalup (ja imam keramički i za mafine i za kulof), i ispadaju kao "ludi". Za ostale kalupe ne znam da li je potrebno osim masnoće još podasuti mekinjama, jer ja samo u ovim pečem.

5.
Zavisno od rerne, moja je slabija pečem 250 stepeni, dok ne porumene. Nisam nikad merila vreme, pa ne mogu da kažem koliko treba, ali bude brzo gotovo.






U kalupu za kulof.


Presek kada je pečen u kuglofu.

10.
Dodatak naknadno:
U masu koju sam povećala za 2 jaja i svega proporcionalnog, deo koji je za obične mafine odvojila, a taj dodatak stavila u opet u mafin kalupe zapekla kratko, premazala malo kečapom, pa rendani polutvrdi sir, pa malo dimljene šunke, pa sir, i ponovo u rernu da se zapeče. Da prste poližeš!!!!!
Napokon da jedem pizzu i na LCHF ishrani.

Izvor:coolinarika




Nema komentara:

Objavi komentar