nedjelja, 12. lipnja 2016.
Odličan mediteranski recept ima sve odlike morske kuhinje: morski plodovi “kumpanjani” su specifičnim začinima poput češnjaka i maslinova ulja te punjeni ovčjim sirom pecorinom (ili, ako ga nemate, parmezanom). Koji gušt!
Sastojci 4 osobe
800 g liganja
50 ml maslinova ulja
2 žličice Vegete
50-100 ml bijelog vina
Za nadjev:
200 g sira pecorina
30 g pinjola
2 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
1.
Lignje očistite, a krakove sitno narežite.
2.
Naribani sir, nasjeckane pinjole, protisnuti češnjak, krušne mrvice, krakove liganja i peršin dobro izmiješajte.
3.
Dobivenim nadjevom nadjenite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.
4.
Nadjevene lignje popecite na maslinovom ulju sa svake strane 6-7 minuta.
5.
Pospite Vegetom, zalijte vinom te kratko prokuhajte.
Posluživanje
Uz tople lignje poslužite zelenu salatu.
Savjet
Pecorino možete zamijeniti sirom trapistom.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar