petak, 10. lipnja 2016.

Morska tava




Sastojci
integralni špageti
2-3 ljutike
400-500 g mješavine plodova mora
(škampi/kozice, dagnje, lignje ...)
1-2 manje tikvice
8-10 cherry rajčica
150-200 g sjeckane rajčice
0,5-1 dl crnog vina
soli prema potrebi
malo ružmarina
malo chilija
malo maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
nasjeckan peršinov list.


Priprema
1.
Ljutiku i češnjak očistite i nasjeckajte, tikvice narežite na kolutiće, a cherry rajčice prerežite na pola.
2.
Pristavite posoljenu vodu za špagete pa ih skuhajte al dente. Nemojte pretjerati s količinom – ovdje je tjestenina dodatak umaku, a ne obratno. ;)
3.
Na malo ulja propržite cherry rajčice (najprije rezom prema dolje) i kolutiće tikvica. Izvadite ih iz tave, malo posolite i držite na toplom. Ako ste u mogućnosti, možete ih i izgrillati (umjesto prženja) – bit će još ukusnije.
4.
Potom na malo ulja propržite ljutiku s ružmarinom. Dodajte plodove mora (ako su iz leda, prethodno ih odledite i ocijedite) pa miješajte dok višak tekućine ne ispari.
5.
Podlijte vinom i umiješajte sjeckane rajčice. Posolite i dodajte chilija koliko vam odgovara. Smanjite vatru pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Nemojte predugo pirjati da vam npr. lignje ne postanu žilave.
6.
Umak maknite s vatre pa mu dodajte češnjak, peršin, pržene tikvice i rajčice te ocijeđene špagete. Lagano izmiješajte.
Posluživanje
Poslužite toplo, uz lisnatu salatu i crno vino. ;)

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar