srijeda, 8. lipnja 2016.
Ukoliko se mučite i brojite kalorije, pogledajte tablicu mesnih proizvoda i proverite koliko koja vrsta mesa ima kalorija kako biste vodili računa o dnevnom unosu.
Namirnica (100g): kalorijska vrednost (kcal).
BUBREZI – goveđi: 86
BUBREZI – jagnjeći, svinjski: 90
BUBREZI – pileći: 118
ČVARCI: 713
ČVARCI – presovani: 524
ĆURETINA – belo meso: 136
ĆURETINA – prosečno: 143
ĆURETINA – crno meso, batak: 190
DIVLJA SVINJA: 104
FAZAN: 144
GOVEDINA – but: 179
GOVEDINA – filet: 106
GOVEDINA – masna: 410
GOVEDINA – jezik: 228
GOVEDINA – kuk: 272
GOVEDINA – loj: 771
GOVEDINA – nemasna: 131
GOVEDINA – prsa: 252
GOVEDINA – rostbraten: 290
GOVEDINA – sa 25% kosti: 143
GOVEDINA – srednje masna: 218
GOVEDINA – u konzervi: 223
GUSKA – masna: 354
HAMBURGER – ispečen bez peciva: 360.
JAGNJETINA – grudi: 245
JAGNJETINA – kotleti: 163
JAGNJETINA – masna: 279
JAGNJETINA – file: 124
JAGNJETINA – srednje masna: 211
JAREBICA: 248
JARETINA: 117
JELEN, SRNA: 119
JETRA – goveđa: 163
JETRA – guščija: 180
JETRA – kokošija :131
JETRA – pileća: 128
JETRA – svinjska :154
JETRA – teleća: 153
JEZIK – goveđi, teleći,svinjski: 228
JUNETINA – manje masna: 155
JUNETINA – srednjemasna mesa: 202
KOBASICA – čajna: 491
KOBASICA – debrecina pržena: 484
KOBASICA – frankfurtska: 256
KOBASICA – govedina i svinjetina: 394
KOBASICA – goveđa : 232
KOBASICA – goveđa: 143
KOBASICA – kulen: 530
KOBASICA – lovačka : 346
KOBASICA – prosečno: 401
KOBASICA – roštiljska na ulju i vodi: 418
KOBASICA – sušena, dimljena : 523
KOBASICA – svinjska: 364
KOBASICA – svinjska (suva): 513
KOBASICE – domaće mesne: 524
KOBASICE – pržene: 320
PILETINA – belo meso: 118
PILETINA – cela, prosečno: 186
PILETINA – crno meso (batak): 128
KONJSKO MESO: 115
KOZIJE MESO: 165
MESNI NAREZAK – od svinjskog mesa: 345
MESNI NAREZAK – svinjsko + goveđe: 338
MLEVENO MESO – mešano: 316
MOZAK – teleći / jagnjeći: 110
OVČETINA – prosečno: 299
OVČETINA – but: 230
OVČETINA – kotleti :348
OVČETINA – loj: 798
OVČETINA – masna: 414
OVČETINA – mršava: 206
OVČETINA – plećka: 289
OVČETINA – polumasna: 237
OVČETINA – sa 17% kosti: 204
PAČETINA – bez kože: 124
PAČETINA – nemasna: 198
PAČETINA – srednje masno: 348
PAŠTETA – jetrena, svinjska: 332
PAŠTETA – pileća: 128
PATKA: 322
PATKA – divlja: 233
PATKA – nemasna: 122
PATKA – srednje masna: 341
PATKA – tovljena: 430
PIHTIJE: 239
PILE – belo meso bez kostiju: 116
PILE – celo prosečno: 145
PILE – crno meso – batak: 126
PRASETINA – mršava: 142
PRASETINA/PEČENICA: 291
PREPELICA :134
PRŠUTA: 380
PUŽ – vinogradski: 75
SALAMA – mortadela: 415
SALAMA – goveđa trajna: 417
SALAMA – mortadela: 265
SALAMA – parizer: 253
SALAMA – pileća, ćureća: 197
SALAMA – prosečno: 564
SALAMA – šunkarica: 408
SALAMA – trajna (svinjsko): 465
SLANINA – bez mišićnog tkiva: 875
SLANINA – mesnata kuvana: 575
SLANINA – polumasna: 622
SLANINA – prošarana: 658
SLANINA – suva: 713
SLANINA – suva, masna: 797
SLANINA – suva mesnata: 506
SLANINA – svinjska sirova: 784
SLANINA – svinjska sirova, soljena: 782
SRCE – goveđe: 108
SRCE – jagnjeće: 119
SRCE – svinjsko: 93
SRCE – teleće: 167
SUVI VRAT: 450
SVINJETINA – but: 168.
SVINJETINA – file: 176
SVINJETINA – glava, noge: 199
SVINJETINA – jako masno: 563
SVINJETINA – jetra: 135
SVINJETINA – jetra pečena: 225
SVINJETINA – jezik: 228
SVINJETINA – kare: 330
SVINJETINA – kotlet : 334
SVINJETINA – kožice suve: 605
SVINJETINA – masna: 459
SVINJETINA – mozak:120
SVINJETINA – mršava: 182
SVINJETINA – nemasna kuvana: 202
SVINJETINA – noga sušena: 207
SVINJETINA – pečenica: 140
SVINJETINA – plećka: 395
SVINJETINA – polumasno: 291
SVINJETINA – prosečno : 388
SVINJETINA – rebarca pečena: 423
SVINJETINA – srednje masna: 280
SVINJETINA – srednje masno: 350
SVINJETINA – sušena :326
SVINJETINA – sušeni kare: 144
SVINJETINA – švargla : 258
SVINJETINA – vrat: 368
ŠUNKA – bez masti: 153
ŠUNKA – ćureća / pileća: 128
ŠUNKA – dimljena kuvana: 412
ŠUNKA – dimljena soljena sušena: 434
ŠUNKA – dimljena, sirova: 385
ŠUNKA – kuvana: 282
ŠUNKA – kuvana masna : 430
ŠUNKA – kuvana slana : 264
ŠUNKA – praška: 129
ŠUNKA – presovana bez masti: 129
ŠUNKA – prosečno: 395
ŠUNKA – srednje masna: 335
ŠUNKA – stišnjena u omotu: 263
TELETINA – jetra: 129
TELETINA – jezik: 228
TELETINA – kolenica: 185
TELETINA – kotleti: 163
TELETINA – masna: 204
TELETINA – mozak: 120
TELETINA – nemasna: 115
TELETINA – srce: 167
TELETINA – srednje masna: 163
VIRŠLE – od mešanog mesa: 327
VIRŠLE – od pilećeg mesa: 258
ZEČETINA: 124
Izvor:dijetaplus.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar