srijeda, 8. lipnja 2016.

MRŠAVITE PAMETNO - KALORIJSKA TABLICA MESA!




Ukoliko se mučite i brojite kalorije, pogledajte tablicu mesnih proizvoda i proverite koliko koja vrsta mesa ima kalorija kako biste vodili računa o dnevnom unosu. 

Namirnica (100g): kalorijska vrednost (kcal).

    BUBREZI – goveđi: 86
    BUBREZI – jagnjeći, svinjski: 90
    BUBREZI – pileći: 118
    ČVARCI: 713
    ČVARCI – presovani: 524
    ĆURETINA – belo meso: 136
    ĆURETINA – prosečno: 143
    ĆURETINA – crno meso, batak: 190
    DIVLJA SVINJA: 104
    FAZAN: 144
    GOVEDINA – but: 179
    GOVEDINA – filet: 106
    GOVEDINA – masna: 410
    GOVEDINA – jezik: 228
    GOVEDINA – kuk: 272
    GOVEDINA – loj: 771
    GOVEDINA – nemasna: 131
    GOVEDINA – prsa: 252
    GOVEDINA – rostbraten: 290
    GOVEDINA – sa 25% kosti: 143
    GOVEDINA – srednje masna: 218
    GOVEDINA – u konzervi: 223
    GUSKA – masna: 354
    HAMBURGER – ispečen bez peciva: 360.
    JAGNJETINA – grudi: 245
    JAGNJETINA – kotleti: 163
    JAGNJETINA – masna: 279
    JAGNJETINA – file: 124
    JAGNJETINA – srednje masna: 211
    JAREBICA: 248
    JARETINA: 117
    JELEN, SRNA: 119
    JETRA – goveđa: 163
    JETRA – guščija: 180
    JETRA – kokošija :131
    JETRA – pileća: 128
    JETRA – svinjska :154
    JETRA – teleća: 153
    JEZIK – goveđi, teleći,svinjski: 228
    JUNETINA – manje masna: 155
    JUNETINA – srednjemasna mesa: 202
    KOBASICA – čajna: 491
    KOBASICA – debrecina pržena: 484
    KOBASICA – frankfurtska: 256
    KOBASICA – govedina i svinjetina: 394
    KOBASICA – goveđa : 232
    KOBASICA – goveđa: 143
    KOBASICA – kulen: 530
    KOBASICA – lovačka : 346
    KOBASICA – prosečno: 401
    KOBASICA – roštiljska na ulju i vodi: 418
    KOBASICA – sušena, dimljena : 523
    KOBASICA – svinjska: 364
    KOBASICA – svinjska (suva): 513
    KOBASICE – domaće mesne: 524
    KOBASICE – pržene: 320
    PILETINA – belo meso: 118
    PILETINA – cela, prosečno: 186
    PILETINA – crno meso (batak): 128
    KONJSKO MESO: 115
    KOZIJE MESO: 165
    MESNI NAREZAK – od svinjskog mesa: 345
    MESNI NAREZAK – svinjsko + goveđe: 338
    MLEVENO MESO – mešano: 316
    MOZAK – teleći / jagnjeći: 110
    OVČETINA – prosečno: 299
    OVČETINA – but: 230
    OVČETINA – kotleti :348
    OVČETINA – loj: 798
    OVČETINA – masna: 414
    OVČETINA – mršava: 206
    OVČETINA – plećka: 289
    OVČETINA – polumasna: 237
    OVČETINA – sa 17% kosti: 204
    PAČETINA – bez kože: 124
    PAČETINA – nemasna: 198
    PAČETINA – srednje masno: 348
    PAŠTETA – jetrena, svinjska: 332
    PAŠTETA – pileća: 128
    PATKA: 322
    PATKA – divlja: 233
    PATKA – nemasna: 122
    PATKA – srednje masna: 341
    PATKA – tovljena: 430
    PIHTIJE: 239
    PILE – belo meso bez kostiju: 116
    PILE – celo prosečno: 145
    PILE – crno meso – batak: 126
    PRASETINA – mršava: 142
    PRASETINA/PEČENICA: 291
    PREPELICA :134
    PRŠUTA: 380
    PUŽ – vinogradski: 75
    SALAMA – mortadela: 415
    SALAMA – goveđa trajna: 417
    SALAMA – mortadela: 265
    SALAMA – parizer: 253
    SALAMA – pileća, ćureća: 197
    SALAMA – prosečno: 564
    SALAMA – šunkarica: 408
    SALAMA – trajna (svinjsko): 465
    SLANINA – bez mišićnog tkiva: 875
    SLANINA – mesnata kuvana: 575
    SLANINA – polumasna: 622
    SLANINA – prošarana: 658
    SLANINA – suva: 713
    SLANINA – suva, masna: 797
    SLANINA – suva mesnata: 506
    SLANINA – svinjska sirova: 784
    SLANINA – svinjska sirova, soljena: 782
    SRCE – goveđe: 108
    SRCE – jagnjeće: 119
    SRCE – svinjsko: 93
    SRCE – teleće: 167
    SUVI VRAT: 450
    SVINJETINA – but: 168.
    SVINJETINA – file: 176
    SVINJETINA – glava, noge: 199
    SVINJETINA – jako masno: 563
    SVINJETINA – jetra: 135
    SVINJETINA – jetra pečena: 225
    SVINJETINA – jezik: 228
    SVINJETINA – kare: 330
    SVINJETINA – kotlet : 334
    SVINJETINA – kožice suve: 605
    SVINJETINA – masna: 459
    SVINJETINA – mozak:120
    SVINJETINA – mršava: 182
    SVINJETINA – nemasna kuvana: 202
    SVINJETINA – noga sušena: 207
    SVINJETINA – pečenica: 140
    SVINJETINA – plećka: 395
    SVINJETINA – polumasno: 291
    SVINJETINA – prosečno : 388
    SVINJETINA – rebarca pečena: 423
    SVINJETINA – srednje masna: 280
    SVINJETINA – srednje masno: 350
    SVINJETINA – sušena :326
    SVINJETINA – sušeni kare: 144
    SVINJETINA – švargla : 258
    SVINJETINA – vrat: 368
    ŠUNKA – bez masti: 153
    ŠUNKA – ćureća / pileća: 128
    ŠUNKA – dimljena kuvana: 412
    ŠUNKA – dimljena soljena sušena: 434
    ŠUNKA – dimljena, sirova: 385
    ŠUNKA – kuvana: 282
    ŠUNKA – kuvana masna : 430
    ŠUNKA – kuvana slana : 264
    ŠUNKA – praška: 129
    ŠUNKA – presovana bez masti: 129
    ŠUNKA – prosečno: 395
    ŠUNKA – srednje masna: 335
    ŠUNKA – stišnjena u omotu: 263
    TELETINA – jetra: 129
    TELETINA – jezik: 228
    TELETINA – kolenica: 185
    TELETINA – kotleti: 163
    TELETINA – masna: 204
    TELETINA – mozak: 120
    TELETINA – nemasna: 115
    TELETINA – srce: 167
    TELETINA – srednje masna: 163
    VIRŠLE – od mešanog mesa: 327
    VIRŠLE – od pilećeg mesa: 258
    ZEČETINA: 124

Izvor:dijetaplus.com

Nema komentara:

Objavi komentar