srijeda, 8. lipnja 2016.
Sastojci
3-4 srednje tikvice
koliko treba sir topivi po želji ili listići sira
vrhnje za kuhanje
papar
Začinska morska sol s mješavinom začina ili slično
ružmarin origano mažuran
mlada kapula ili i vlasac
par mini pomidorina
pržena slanina.
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 200C .
Operite i osušite tikvice i odreže vrhove.Prerežite ih na pola.
2.
Tikvice narežite na hasselback (harmonika način) , možete se poslužiti stapićima da ih ne zarežete do kraja.
3.
Nadjenite tikvice vašim omiljenim sirom, možete rezati sir iz bloka ili koristiti listiće jednako je dobro.
4.
Papir za pečenje malo nauljite pa začinite tikvice začinima po želji ( koristila sam sol s mješavinom začina Provansalske trave( ružmarin origano timijan).
5.
Prelijte vrhnjem za kuhanje dodajte još sira i pospite obilato začinskim biljem pa zapecite u pećnici 15- 20 minuta dok ulovi lijepu boju .
Posluživanje
Poslužite posuto svježe sjeckanim mladim lukom , vlascem mini pomidorima ili/i prženom slaninom
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar