nedjelja, 12. lipnja 2016.

Pečena piletina sa feta sirom by Martha Stewart




Sastojci  4 osobe
1,250g piletine/komadi po želji/batacici ,krilca ,bijelo meso i sl
400g rajčice/svježe
10-tak crnih maslina
4žlice maslinovog ulja
6kom mladi luk
3grančice svježeg timijana/1 žličica suhog
1žličica nasjeckane mente
150g feta sira
300g kuhane tjestenine/opcionalno

Priprema
1.

Operite i ocistite piletinu.Osusite je kuhinjskim papirom.
U posudu za mariniranje stavite piletinu ,dodajte rajcice/narezane na cetvrtine ,masline ,mladi luk narezan na pola,pospite sve maslinovim uljem ,promijesajte ,posolite popaprite i pospite timijanom.
Poklopite i ostavite da se marinira nekih pola sata.
Pecnicu zagrijte na 180C.
Na protvan za pecenje stavite piletinu/povrce ostavite njega cete dodati na kraju.
Pecite komade piletine nekih 35-40 minuta.
Kad je piletina dobila finu boju izvadite je i stavite u foliju .
Na masnocu od piletine dodajte povrce pa nastavite peci jos deset minuta.
Ako cete koristiti tjesteninu sada je mozete dodati pecenom povrcu ,dodajte komade piletine ,sve promijesajte ,pospite feta mrvljeniim feta sirom pa vratite na minutu  u toplu pecnicu da se feta sir lagano otopi.
Prije serviranja pospite sitno nasjeckanom mentom ili bosiljkom.


Posluživanje
Servirajte uz salatu.Umjesto tjestennine mozete korisiti peceni krumpir.Meni je dovoljno samo povrce i piletina.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar