srijeda, 8. lipnja 2016.
Sastojci 4 osobe
600 g mlade janjetine
2 luka
4 režnja češnjak
peršin
250 g šampinjona
3-4 mrkvice
150 g graška
2-3 krumpira
sol
papar
vegeta
mljevena ljuta crvena paprika (na vrh žličice)
domaća šalša (2 čaše od jogurta)
1, 5 dcl crnog vina.
Priprema
1.
Janjetinu isjeći na veće komade. Na ulju popržiti nasjeckani luk i češnjak dok ne poprime lijepu žutu boju. Dodati meso koje podlijevate vinom i kuhate oko sat vremena u poklopljenom loncu uz povremeno miješanje.
2.
Dodati na kolutiće nasjeckanu mrkvicu, grašak i na kockice nasjeckan krumpir. Podliti vodom i ostaviti da se kuha.
3.
Pred kraj dodati nasjeckane šampinjone, peršin i domaću šalšu. Po potrebi malo podliti. Začiniti.
Posluživanje
Poslužiti toplo uz domaći kruh ispod peke.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar