Sastojci 4 osobe
450g piletina fileti
3-4 kom patlidzana
2 žlice Sjeckane rajčice Podravka
1žličica koncentrata rajčice/ajvar
1 luk
2 češnja češnjaka
1/2žličice kumina
1žličica nasjeckanog peršina
malo Ljute mljevene crvene paprike Podravka/par kapi tabasca
ulje za pečenje
sol,papar
250ml vode
1žlica koncetrata rajčice ili ajvar
sol
Priprema
1.
Na sitno nasjeckajte luk i češnjak.Narežite piletinu na kockice ,po piletini pospete sol,papar i kumin.Narežite na tanke duge fete oprani patliđan,Posolite ga i odložite.Obrišite ga kuhinjskim papirom stavite peći na zagrijanu grill tavu koju ste samo malo nauljili .Specite sa jedne i druge strane dok fino ne omekša i uhvati boju.Odložite dok sve ne ispečete.
U drugoj tavi zagrijete ulje dodate nasjeckani luk ,češnjak prodinstate da uvene pa dodate narezano meso na kocke ,kratko pržite da meso pobijeli i ispeče se ,dodate nasjeckanu rajčicu ,koncentrat rajčice ili ajvar ,posolite i poparite po ukusu.Maknete sa vatre pustite da se kratko ohladi .
Slažite tako da stavite pečeni patliđan na križ u sredinu stavite nadjev ,nabodete papriku i malu rajčicu na čačkalicu pa sve zajedno nabodete na kebab ,tako da čačkalica pomogne da se kebaba ne otvara.
2.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve patlidžane i nadjev.Posložite kekabe u protvan za pečenje ,podlijete ih preljevom kojeg ste prije toga izmiješali da se sve zajedno poveže.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/15 min.
3.
Servirajte uz rizu,pire krumpir ,nemojte zaboraviti umak od pecenja.
Izvor:casopisa Gourmet&Styling.
Nema komentara:
Objavi komentar