ponedjeljak, 6. lipnja 2016.
Sastojci 6 osoba
1,2 kg manjih mladih krumpira
2 mlada luka
50 ml ulja
3 dag maslaca
8 češnja češnjaka u ljusci
1 v.ž sitno sjeckanog začina(timijan,origano...ili što imate)
1 v.ž nasjeckanog kopra
sol,papar
umak;
20 dag kiseloga vrhnja
15 dag kremastoga sira
3 češnja češnjaka
1 v.ž sitno sjeckanog kopra
sol
Priprema
1.
Krumpir dobro operite,osušite i prerežite na polovice.Stavite ga u tepsiju i dodajte češnjak.Posolite,popaprite i posipajte začinima.Prelijte uljem pa dobro izmješajte.Pecite oko 60 minuta na 200 stupnjeva.
2.
Izvadite ga iz pećnice ,dodajte mu maslac,pospite mladim lukom izrezanim na šnitice,koprom.Promiješajte i krumpir je spreman za posluživanje.
3.
Za umak dobro izmješajte krem sir sa kiselim vrhnjem.Dodajte protisnuti češnjak,nasjeckani kopar,blago posolite i poslužite uz pečeni krumpir.
Posluživanje
Recept je iz časopisa "Dobar tek"....
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar