ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

Mladi krumpir s umakom od češnjaka i vrhnja



Sastojci  6 osoba
1,2 kg manjih mladih krumpira
2 mlada luka
50 ml ulja
3 dag maslaca
8 češnja češnjaka u ljusci
1 v.ž sitno sjeckanog začina(timijan,origano...ili što imate)
1 v.ž nasjeckanog kopra
sol,papar
umak;
20 dag kiseloga vrhnja
15 dag kremastoga sira
3 češnja češnjaka
1 v.ž sitno sjeckanog kopra
sol

Priprema
1.
Krumpir dobro operite,osušite i prerežite na polovice.Stavite ga u tepsiju i dodajte češnjak.Posolite,popaprite i posipajte začinima.Prelijte uljem pa dobro izmješajte.Pecite oko 60 minuta na 200 stupnjeva.


2.
Izvadite ga iz pećnice ,dodajte mu maslac,pospite mladim lukom izrezanim na šnitice,koprom.Promiješajte i krumpir je spreman za posluživanje.


3.
Za umak dobro izmješajte krem sir sa kiselim vrhnjem.Dodajte protisnuti češnjak,nasjeckani kopar,blago posolite  i poslužite  uz pečeni krumpir.


Posluživanje
Recept je iz časopisa "Dobar tek"....

Nema komentara:

Objavi komentar