subota, 2. srpnja 2016.
Sastojci 12 osoba
korice
8 jaja
250g putera
200g šećera
200g čokolade za kuvanje
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
za prelivanje korica
200ml čokoladnog mleka
2-3 kašike ruma
fil
600ml slatke pavlake
300g čokolade za kuvanje
Priprema
1.
Prvo pripremiti fil:
Slatku pavlaku zagrejati (paziti da ne proključa).
Preliti čokoladu i mešati povremeno dok se čokolada potpuno ne istopi i sjedini sa pavlakom.
Ostaviti na hlađenje.
2.
Za koricu penasto umutiti žumanca sa šećerom. Zatim postepeno dodavati razmekšali puter, otopljenu čokoladu i brašno.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i lagano ih kašikom umešati u smesu sa žumancima.
3.
Kalup za tortu prečnika 26cm obložiti papirom za pečenje i u njega izliti pripremljenu smesu za koricu.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 45min.
*dužina pečenja zavisi od rerne, proveravajte čačkalicom da li je korica pečena
4.
Pečenu koricu izvaditi iz kalupa da se ohladi.
Za to vreme ohlađeni fil umutiti mikserom dok ne postane penast.
*ne treba mutiti predugo da se slatka pavlaka ne bi zgrudvala i pretvorila u puter, čim fil dobije svetliju nijansu prestanite sa mućenjem
5.
Ohlađenu koricu prerezati horizontalno na dva dela.
Staviti na tacnu obruč za tortu i slagati:
donji deo korice preliti polovinom čokoladnog mleka i ruma, zatim fil (ostaviti malo fila za dekoraciju) pa gornji deo korice preliven ostatkom čokoladnog mleka i ruma.
Ostaviti na hlađenje (najbolje preko noči)
6.
Kad se torta dobro ohladila skinuti obruč i dekorisati po želji.
Posluživanje
Ohlađenu tortu servirati uz kafu i uživati!
Izvor:coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar