petak, 1. srpnja 2016.
Sastojci
za 1 osobu:
10-tak očišćenih repova kozica
1 šnita dimljenog lososa (veličina 2 palca)
1/2 manje tikvice
1 režanj češnjaka
malo bijelog vina
malo ribljeg temeljca (iskuhati glave i ljuske kozica)
1 žlica kuhane šalše po želji (ili passata, pelate)
2 žlice vrhnja za kuhanje
sol
papar
peršin
200 g njoka (30-tak kom po osobi)
maslinovo ulje
ribani parmezan
Priprema
1.
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno rezan češnjak i kad zamiriše, ubaciti kozice. Dinstati na jačoj vatri par minuta, pa dodati grubo natrgan losos i tikvice sitnije rezane (kolutići rezani na 4 dijela). Prevrnuti na vatri 3-4 minute pa podliti bijelim vinom. Kad alkohol ishlapi, dodati malo ribljeg temeljca, šalšu i vrhnje. Posoliti i popapriti i sve skupa kratko kuhati.
Umiješati kuhane i ocijeđene njoke i prokuhati 1-2 minute samo da se sastojci prožmu.
Poslužiti posuto ribanim parmezanom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar