subota, 2. srpnja 2016.
Sastojci
Potrebno je:
4 žumanceta
6 kašika šećera
200 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g čokolade
150 g plazma keksa
1 kašika ekstrakta vanile
Priprema
1
Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.
2
Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).
3
Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu .
4
Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane.
5
Zatim stavljati fil sa čokoladom.
6
A zatim i fil sa plazmom.
7
Pokriti providnom folijom I staviti u zamrzivač na 3-4 h.
Savet
Savet:
Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm). Torta je fenomenalna.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar