subota, 2. srpnja 2016.

Semifreddo sa Menaž čokoladom




 
Sastojci 
Potrebno je:
4 žumanceta
6 kašika šećera
200 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g čokolade
150 g plazma keksa
1 kašika ekstrakta vanile

Priprema

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi.

Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).

Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu .


Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane.

Zatim stavljati fil sa čokoladom.

A zatim i fil sa plazmom.

Pokriti providnom folijom I staviti u zamrzivač na 3-4 h.
Savet
Savet:
Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm). Torta je fenomenalna.

Nema komentara:

Objavi komentar