nedjelja, 17. srpnja 2016.

Sofrito Corfu/ ŠNICLE sa Krfa





Sastojci  4 osobe
Meso:
1kg mekane juneće ili svinjske šnicle
5 žlica brašna/paniranje
sol,papar
Pečenje:
1žlica maslinovog ulja
1žlica maslaca
Umak:
10 češnja češnjaka
85 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
50ml crnog vinskog octa
300ml goveđeg temeljca
1/2žličice šećera
sol,papar
Ostalo:
2 žlice maslaca

Priprema 

1.
Snicle istucite baticem za meso ,posolite i popaprite.

2.
Uvaljajte snicle u brasno.Ostatak istresite.

3.
Stavite u posudu za pecenje/lonac 1 žlicu maslaca i 1 žlicu masllinovog ulja.Pustite da se dobro zagrije pa na njemu preprzite snicle /nemojte pretrpavati po dvije/tri snicle je dovoljno,preprzene snicle drzite na toplom dok ne zavrsite postuupak.
Za to vrijeme nasjeckajte cesnjak i pesrin.
Gotove snicle vratite u posudu  stavite nasjeckani cesnjak i pesrsin,dodajte  secer,ocat,temeljac,sol i papar.


4.
Poklopite posudu pa ostavite da sve kuha 40min.na srednjoj vatri.Pred kraj kuhanja dodajte ohladeni maslac /narezan na kocikce.Pustite da se bez kuhanja rastopi dodatno zgusne umak.

Posluživanje
Servirajte toplo uz pire/ja sam radila pire od cikorije.
Uzivajte uz salatu. 


Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar