nedjelja, 17. srpnja 2016.
Sastojci 4 osobe
Meso:
1kg mekane juneće ili svinjske šnicle
5 žlica brašna/paniranje
sol,papar
Pečenje:
1žlica maslinovog ulja
1žlica maslaca
Umak:
10 češnja češnjaka
85 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
50ml crnog vinskog octa
300ml goveđeg temeljca
1/2žličice šećera
sol,papar
Ostalo:
2 žlice maslaca
Priprema
1.
Snicle istucite baticem za meso ,posolite i popaprite.
2.
Uvaljajte snicle u brasno.Ostatak istresite.
3.
Stavite u posudu za pecenje/lonac 1 žlicu maslaca i 1 žlicu masllinovog ulja.Pustite da se dobro zagrije pa na njemu preprzite snicle /nemojte pretrpavati po dvije/tri snicle je dovoljno,preprzene snicle drzite na toplom dok ne zavrsite postuupak.
Za to vrijeme nasjeckajte cesnjak i pesrin.
Gotove snicle vratite u posudu stavite nasjeckani cesnjak i pesrsin,dodajte secer,ocat,temeljac,sol i papar.
4.
Poklopite posudu pa ostavite da sve kuha 40min.na srednjoj vatri.Pred kraj kuhanja dodajte ohladeni maslac /narezan na kocikce.Pustite da se bez kuhanja rastopi dodatno zgusne umak.
Posluživanje
Servirajte toplo uz pire/ja sam radila pire od cikorije.
Uzivajte uz salatu.
Izvor:coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar