nedjelja, 17. srpnja 2016.

Tikvice u obliku ruže prelivene i zapečene u rerni




Sastojci
3 mlade tikvice
2 paradajza
50 gr kolutova šunke
3 jaja
1 dl gustog jogurta
2 kašike brašna
po ukusu soli, ml. bibera
po ukusu mirođije
ulje

Priprema
1.

                                                                     
           Tikvice operite i isecite uzdužno što tanje možete, posolite ih i ostavite 2-3 minuta da stoje (ali nije obavezno). Paradajz operite i isecite na što tanje kolutove.
             U manju, okruglu, poluduboku posudu počnite da ređate tikvice u krug, počevši od sredine posude pa sve dok ih ne potrošite. Između tikvica na više mesta stavite po kolut paradajza i šunke i prelijte sa malo ulja.
            

2.

              Posebno umutite jaja sa jogurtom, dodajte brašno, biber i mirođiju i tom smesom prelijte tikvice. 

3.

Stavite ih u rernu i pecite oko 20 minuta a zatim izvadite posudu i preko poređajte kačkavalj isečen na tanke komade. 

4.

Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.

5.

  Ovo dekorativno jelo poslužite toplo ili hladno.

Izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar