Sastojci
3 mlade tikvice
2 paradajza
50 gr kolutova šunke
3 jaja
1 dl gustog jogurta
2 kašike brašna
po ukusu soli, ml. bibera
po ukusu mirođije
ulje
Priprema
1.
Tikvice operite i isecite uzdužno što tanje možete, posolite ih i ostavite 2-3 minuta da stoje (ali nije obavezno). Paradajz operite i isecite na što tanje kolutove.
U manju, okruglu, poluduboku posudu počnite da ređate tikvice u krug, počevši od sredine posude pa sve dok ih ne potrošite. Između tikvica na više mesta stavite po kolut paradajza i šunke i prelijte sa malo ulja.
2.
Posebno umutite jaja sa jogurtom, dodajte brašno, biber i mirođiju i tom smesom prelijte tikvice.
3.
Stavite ih u rernu i pecite oko 20 minuta a zatim izvadite posudu i preko poređajte kačkavalj isečen na tanke komade.
4.
Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
5.
Ovo dekorativno jelo poslužite toplo ili hladno.
Izvor:coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar