petak, 1. srpnja 2016.
Ono#kad ti je inspiracija najbliži saradnik pa ti sve ide od ruke.Lisnate,hrskave zvezdice pogodne za razne svečanosti .Idealne za pravljenje raznih kapkejkova po želji.Idealne su i sutradan ali samo ako ostanu !
Sastojci 20 osoba
200ml mleka
2 jajeta
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli (po potrebi)
100 ml ulja
200 gr Kukuruzno brašno Podravka
150 gr kukuruzni griz
300 gr Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za premazivanje :
150 gr margarina
150 gr sira
Priprema
1.
Kvasac rastopite sa mlekom,kašičicom šećera i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaja,ulje,so,kukuruzni griz ,kukuruzno brašno i sa belim brašnom zamesite glatko testo.Testo pokriti i ostavite da se udvostruči.
2.
Nadošlo testo podeliti na 10 delova.Svaki deo rastanjiti oklagijom do veličine većeg tanjira.Jedan deo premazati margarinom a drugi sirom i tako naizmenično svih 10 delova.Poređajte jedan na drugi deo.Zadnja kora se ne premazuje.Od svih delova razviti koru ali ne tanku,otprilike na oko 1 cm debljine.Modlom po želji vaditi željene oblike.Ovog puta ja sam koristila modlu u obliku zvezde.
3.
Poređajte ih u plehu koga ste obložili pek papirom.Pustite ih još 10-ak minuta da krenu i peći na 220 C 7-10 minuta u zavisnosti od rerne.
Po želji možete napraviti kapkejkove a i ovako pojedinačni su vrlo ukusni.
Uživajte u ukusu.
Prijatno !
Izvor:coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar