utorak, 3. svibnja 2016.

Karamel Plazma torta






Sastojci  12 osoba
za kore
9 belanaca
3 zumanca
9kasika mlevenog plazma keksa
6kasika brasna
9kasika secera
1 prasak za pecivo
za fil
300g secera
7dl mleka
2 Pudinga vanilin Dolcela
500ml slatke pavlake
200g mlevenog plazma keksa
6 zumanaca
za dekoraciju
200ml slatke pavlake.

Priprema
1.
Prvo skuvate karamel .
 Secer stavite u serpu,pustite da se otopi ne sme da pocrni nego da dobije finu karamel boju,preko njega sipate 1/2l mleka i na laganoj vatri svo vreme mesajuci kuvate dok se secer ne otopi.
U ostatak mleka dodate zumanca i puding pa ukuvate u karamel,mesate na laganoj vatri zicom,kada se zgusne,sklonite sa vatre,umutite mikserom i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu.
Dok se fil hladi pripremite kore.
2.
Za kore:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Od navedenih sastojaka ispecite 3 okrugle kore u kalupu promera 26cm.
Pomesajte brasno,plazmu i prasak za pecivo i ppdelite na 3 dela.
Umutite 3 belanca sa 3 kasike secera,dodajte jedno zumance i jos kratko umutite.
Sipajte brasno sa plazmom i lagano silikonskom spatulom pomesajte.
Kalup oblozite alu folijom,sipajte masu za koru,poravnajte i pecite 15 minuta,treba fino da porumeni.
Kada je pecena prerucite na zicu,foliju odvojite nakon 5 minuta,videcete kako se lepo i lako skida .
Od ostalih sastojaka ispecite jos 2 kore na isti nacin.


3.
Posto vam se karamel fil ohladio,a moze biti i mlak ne potpuno hladan,umutite slatku pavlaku,dodajte karamel fil i jos kratko umutite da se sve izjednaci.
Odlozite mikser,dodajte plazmu i sve pomesajte silikonskom spatulom.

4.
Redjate kora+fil+kora+fil+kora.
Odgore dekorisite po zelji:)



Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar