utorak, 3. svibnja 2016.

Turska pizza sa mljevenim mesom






Sastojci
TIJESTO ZA PIZZU:
500 g brašna
1 kašikica soli
1 kašikica suhog kvasca Dolcela
1 kašikica šećera
2-3 kašike ulja
3-4 dl tople vode
NADJEV:
400 g mljevenog mesa
1 glavica luka
2 cena bijelog luka
2 kom crvena paprika
2 kom paradajza (ja stavila zaleđeni) ili paradajz pire
sol, biber,vegeta, maslinovo ulje, kumin, peršun


Priprema

  1. 1.
    Od navedenih sastojaka umijestit tijesto za pizzu.Pokriti PVC folijom i ostaviti da se udupla.
  2. 2.
    Za to vrijema pripremiti nadjev za pizzu.Na maslacu i ulju propržiti luk i bijeli luk, te dodati mljeveno meso i dinstati uz povremeno miješanje.Dodati crvenu papriku, sitno sjeckanu, i paradajz.Neka se lagano krcka i povremeno dodavati po malo tople vode.Pred sami kraj dodati peršun i začine, promiješati i skloniti.
  3. 3.
    Tijesto za pizzu, premijesiti i podijeliti na 3 dijela.Ostaviti 10 min , pa svaki komad tijesta razvaljati u krug..Tijesto staviti u tepsiju, premazati domaćim sosom od paradajza ili (kečepom).Staviti nadjev od mljevenog mesa  na pizzu .Peći u zagrijanoj rerni na 220 C nekih 20 min.

Posluživanje

Pizzu malo prohladiti i poslužiti.Ja sam je služila sa jogurtom, a vi po želji.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar