Jos jedna ideja za upotrebu starog hljeba…Ukusno je i dekoravitno da mozete ga posluziti i gostima…
Sastojci
Fil od spinata
1 poriluk (bijeli deo)
350 gr. spinata
200 gr. ricotta (mladi sir)
vegeta,sol i papar
Fil od pecurka
350 gr. pecurka naseckanih
1 manji crni luk naseckani
sol i papar
I jos…
12 kriske starog hljeba
1 staklenka (450 gr) umak od rajcice
200 gr. strugana mozzarella
3 jaja
150 ml. mleko
nekoliko snite sunke i cajne kobasice (po izbor mozes je i izostaviti ).
Priprema
Fil od spinata
1.
Na malo maslinovo ulje proprzi sitno naseckani poriluk pa dodaj ocisten i opran spinat pa pirjaj dok spinat ne ovene
2.
Umjesaj ricottu ,povegeti, posoli i popapri i makni od stednjaka
Fil od pecurke
1.
Na malo maslinovog ulja propirjaj luk i pecurke dok ne omeksaju..posoli i popapri.
Slaganje:
1.
U vatrostalnu posudi sipi 3-4 zlice umaka od rajcice i lepo premazi
2.
Dodaj 6 kriske starog kruha.
3.
premazi sa filom os spinata .
4.
Naredi red ostale 6 kriske hleba.
5.
Rasporedi sunku i cajnu kobasicu.
6.
Pospi fila od pecurka pa prekri sa struganom mozzarellom
7.
Dodaj ostatka umaka od rajcica i lepo premazi .
8.
Umuti mleko i jaja i pospi pitu …probodi na nekoliko mesta sa nozom da bi se lijepo upilo .
9.
Peci na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta.
10.
Dobar tek !
Posluživanje
Pitu mozete pripremiti dan ranije a sutradan je samo ispeci…bice jos bolja jer se umak ,jaja i mleko job bolje upije…
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar