Ovako pripremljen krompir vrlo je ukusan jer u njega ide parmezan i začinsko bilje, a može se dodati i mozzarella, meso i sl. Odličan je kao prilog ili kao samostalno jelo.
Krompir se u ovom slučaju peče u kalupu za mafine i vrlo je sočan i ukusan, a što je najvažnije – jednostavno ga je napraviti. Ispod videa koji će vam pokazati kako da ga napravite, nalaze se detalji – sastojci i postupak. Recepta se ne morate strogo držati već ga slobodno dorađujte.
Sastojci:
8 do 10 krompira (1,4 kg) narezanog na vrlo tanke šnite (najbolje ga je narendati)
45 g rastopljenog maslaca
2 kašike (25 g) parmezana
1 kašičica (3 g) belog luka u prahu
1 kašičica majčine dušice ili nekog drugog začinskog bilja
45 g rastopljenog maslaca
2 kašike (25 g) parmezana
1 kašičica (3 g) belog luka u prahu
1 kašičica majčine dušice ili nekog drugog začinskog bilja
so
biber
biber
Priprema:
Zagrijete rernu na 190 C. Maslacem premažite dva kalupa za mafine (to je za 12 komada) ili, ako imate samo jedan, pričekajte da se prva tura ispeče pa ponovite postupak.
Krompir stavite u veliku posudu i dodajte rastopljeni maslac, parmezan, majčinu dušicu, luk, so i biber. Dobro promešajte pa šnitice krompira slažite u kalup i na kraju pospite biberom.
Pecite dok rubovi ne postanu zlatno smeđi – to je za otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta, a pa krompir izvadite iz kalupa i posipajte parmezanom i majčinom dušicom.
Izvor:24sata.hr
Nema komentara:
Objavi komentar